Støtteplakat for Ukraine – Motiv fra Mosede Havn i Greve Kommune


Mit lokale sogn, Karlslunde Strandkirke, har et giverfællesskab (en slags fond), der samler penge ind. For at støtte Strandkirkefællesskabets indsamling til Mission Østs arbejde med nødhjælp i Ukraine har jeg lavet en plakat, der skal  støtte indsatsen for at hjælpe ukrainere.

Tanken bag er, at når vi hænger plakaten op på væggen derhjemme, så minder den os om, at vi skal hjælpe krigens ofre – selvom hvis medieopmærksomheden skulle bevæge sig videre.

Plakaten har motiv fra Mosede Havn, og på den måde spiller den på genkendelighed. På samme måde er det håbet, at vi genkender Ukraines blå og gule farve, når vi ser den i vores hverdag.

Forest i motivet ser vi naturen (træet) og kulturen (lyset), der er flettet sammen. Der er en mur, der adskiller os fra det fælles, men lyset (kulturen) når ned på begge sider. Bænken lokker beskueren til at hoppe op og kigge ned på den anden side. Birketræets knaster er øjne, der betragter os – og vores valg.

Plakaten har titlen: “Min båd er så lille”. Det er en reference til en gammel søndagsskolebørnesang: “Min båd er så lille, men havet så stort – men Jesus har grebet min hånd. Når han styrer båden, så går det så godt. På vejen til Himmelens slot”.

Sydkysten har været så venlig at trykke en omtale: https://www.sn.dk/greve-kommune/lokal-kunstner-har-lavet-plakat-til-stoette-for-ukraine/

Jeg håber, at mange af jer støtter indsamlingen. Læs mere på hjemmesiden her: https://strandkirken.dk/ukraineplakat

Se også støtteplakaten med motiv fra Ry og Himmelbjerget: